Tuesday, December 20, 2011

AKU,BASIKAL CHOPPER,KOLEKSI JAM DAN RAYBAN DI KACA TV2

Hari jumaat 2 minggu sudah aku didatangi satu panggilan dari org yg aku tak kenal.Memperkenalkan dirinya sebagai Cik Nina dari RTM rancangan In-trend berminat utk menemui /menemuramah tentang aku dan koleksi basikal chopper.Aku terkejut jugak pada mulanya sbb rancangan In-Trend tu pun aku tak pernah dengar.So aku pun bertanya jugak mana dapat no hp aku ni..beliau bgtau ada tengok dalam blog aku nih.So setelah masa dan tarikh shooting ditetapkan aku pun bersetuju.So pada 13/12/2011 crew dan penerbit rancangan In-Trend tiba di rumah.Penerbit Puan Intan tanya kat aku selain basikal chopper ,apa lagi koleksi aku yg berkonsepkan Retro 80an.So aku cakapla jam dan rayban.Tanpa berlengah Puan intan suruh aku kuarkan sume khazanah aku tuh utk dishooting.Punye lah teruja shooting sampai tak sedar dah 3 jam berlalu.Tapi menurut kata penerbit segmen aku tuh on air selama 5 minit..dan apa yg dishooting tuh nnti akan diedit dan dimuatkan semuanya dlm masa 5 minit.Perghhhh dasat.




Sedikit ilmu tentang jam camel trophy aku jelaskan kat penerbit ,pengacara dan crew sblm shooting.







Koleksi Rayban yang tinggal utk aku pakai pun tak ketinggalan utk dishooting.Antara yang dipegang oleh pengacara dan dibualkan ialah Rayban Daimond Hard.







Sebahagian jam retro 80an aku yang dishoot satu-satu dan bakal masuk TV.Antara jam yang dipegang dan dibualkan didalam rancangan ini adalah Jam Camel Trophy Superchrono,Jam Alba Spoon,Jam Citizen Voice Memo dan beberapa lagi yg aku pun dah tak ingat.








Raleigh Chopper Tomahawak sedang beraksi.








Abang cameraman Wildan sedang 'detail'kan Chopper kuning.







Hahahaha ni tengah shooting la ni...bersama pengacara segmen ni Sufian.(Pian)













Lastly basikal chopper merah ni pulak didokumentasikan utk tatapan peminat basikal chopper semua.Dan kepada semua crew In-Trend yang terlibat Pn Intan selaku penerbit,Pn. Liza,Cik Nina, Wildan &Ajan&Naza (cameran) terima kasih kerana sudi menemuramah saya dan mendokumentasikan koleksi saya .Kedatangan kalian amat dihargai.Satu slot pengisian yang amat bernilai utk tontonan semua golongan terutamanya pengemar/kolektor seperti saya.


Rancangan yang memaparkan segmen ini difahamkan bakal ditayangkan di TV2 hari sabtu ini (mungkin 24/12/2011 atau 31/12/2011) jam 1 ptg.Selamat menonton!

1 comment: